Cele mai noi tipuri de manichiura

poza-extensii

Daca observi pe Instagram sau la prietenele tale o manichiura tare, si incerci sa-ti dai seama care tip de manichiura ti s-ar potrivii; tot ce trebuie sa faci, este sa iei in considerare cum ai vrea sa arate unghiile tale.
Desi, atunci cand te duci la salon sau fie ca-ti faci manichiura acasa; s-ar presupune ca va fi un moment relaxant, aceasta se poate transforma intr-o experienta stresanta in momentul in care nu esti destul de decisa pentru tipul de manichiura.
Mai jos sunt tipurile de manichiura si diferentele dintre ele pentru ca tie sa ti fie mai usor sa le alegi.

Unghii acrylice

In comparatie cu procesul manichiurii cu gel, aceste este putin diferit, insa rezultatul este asemanator.
Dupa curatarea unghiei de reziduri si inlaturarea cuticulelor, se aseaza sub varful unghiei un sablon si apoi se aplica un lichid de fasonaj pe unghie, iar peste acesta se aplica pudra acrylica pentru constructie. Pe urma se continua cu stratul de baza(base coat) si culoarea dorita.
Dupa intarire acest tip de manichiura este mai dura decat cea cu gel si este recomandat ca eliminarea acesteia sa fie facuta in acelasi salon in care s-a aplicat, sau acasa dar cu grija pentru a evita deteriorarea unghilor.
Durata de viața este ca si in cazul manichiurii cu gel, adica pana la trei saptamâni, poate chiar si mai mare in functie de produsele alese pentru constructie.

Extensii de gel

Dupa denumire se poate intelege ca, unghia este extinsa de gel cu ajutorul unui sablon de constructie.
Pentru crearea acestui tip de manichiura, se aseaza sablonul sub varful unghiei, apoi pe sablon se aplica gel pornind din varful unghiei pana se ajunge la lungimea dorita, iar apoi se trateaza sub lampa led uv. Dupa intarire, varful poate fi pilat pentru a finisa forma unghiei si procesul continua exact ca in cazul unei manichiuri cu gel.
Pe acest tip de manichiura sunt cel mai des intalnite culorile stridente care ies in evidenta datorita lungimii unghiei; chiar si manichiura french daca gelul este unul de culoare alba.
Pentru eliminarea gelului, procesul este putin mai complicat si trebuie sters cu grija cu acetona si apoi inlaturat. Gelul nu va rani unghiile, dar daca nu este eliminat cu grija, le poate rupe.
La fel ca in cazul manichiurii cu gel, durata de viata este de pana la trei saptamani.

Manichiura cu pulbere pigmentata

Pentru acest tip de manichiura, se foloseste o pulbere pigmentata. Dupa un strat de baza si un lac de unghii, unghiile sunt scufundate apoi in culoarea cu pulbere aleasa.
Pentru ca pulberea sa se aplice corect pe lac, unghiile trebuie tratate. Cel mai bine se trateaza cu alcool de 99% pentru a curata cat mai bine unghia de impuritati si pentru a o usca.
Procesul acesta este recomandat sa fie facut intr-un salon sau de un artist profesional, insa rezultatul este spectaculos.
Totodata pentru inlaturare, acestea pot fi eliminate prin inmuiere in acetona, dar cu cat unghiile sunt mai lungi si datorita procesului de indepartare a lacului, unghiile isi pot pierde rezistenta.
Durata de viata este de pana la 3 saptamani.